top of page
Šarka Patkošová

Knižné jednohubky: budovanie tímov

Ako zaujať, budovať radikálne otvorené vzťahy a skutočne sa starať o svoj tím.


Milujeme knihy. Ich energiu, iný uhol pohľadu, ako aj najnovšie tipy, triky a informácie, ktoré nás posúvajú vpred a otvárajú nám mnohé dvere.

A keďže sú každodennou súčasťou nášho života, rady by sme sa o tieto jedinečné čitateľské zážitky s vami podelili, a to formou vybraných recenzií.

Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si naše knižné jednohubky.


Knizne tipy

Radikálna otvorenosť

Radikalna otvorenost

Radikálna otvorenosť je jednoznačne jedna z najlepších kníh v oblasti líderstva, otvorenej komunikácie a spätnej väzby za posledné roky. Je základom mnohých firemných kultúr, v ktorej sa stala doslova fenoménom.


Kniha vám vysvetlí:

· aký je rozdiel medzi bezočivou agresivitou, zhubnou empatiou a manipulatívnou falošnosťou;

· ako byť radikálne otvorený;

· ako motivovať tím (stálice, ale aj kométy);

· ako zlepšovať výsledky jednotlivcov, tímové vzťahy, ale aj firemnú kultúru.


Ak sa chcete naučiť, ako zaujať na pracovných poradách, viesť efektívne hodnotiace pohovory a vyťažiť čo najviac zo spätnej väzby, tak táto kniha vás jednoducho dostane!


Kim Scottová pracovala na vedúcich pozíciách v Googli a neskôr v Apple, kde viedla kurz manažmentu. Po vydaní knihy v roku 2017 založila spoločnosť Radical Candor, ktorá ďalej šíri myšlienky tejto výnimočnej knihy vo firmách.


Trillion Dollar Coach

Trillion Dollar Coach

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, aké to je, keď máte po boku skutočného kouča?


Kniha Trillion Dollar Coach vám rozpovie fascinujúci príbeh jedného z vrcholových koučov, ktorý zohral kritickú úlohu v úspechu mnohých známych lídrov, ako napríklad Larryho Pagea, Sergeya Brina, Sheryl Sandberg, Marka Zuckerberga a mnohých ďalších.


Vďaka tejto knihe sa dozviete:

· ako vybrať tých správnych hráčov;

· ako prejaviť osobný záujem a oceniť ľudí;

· ako podporovať kritické a kreatívne myslenie svojho tímu;

· ako sa stať skutočným lídrom a nielen manažérom.


Kniha je písaná vernými Google študentmi Billa Campbella, a to Ericom Schmidtom, Jonathanom Rosenbergom a Alanom Eaglom, ktorí ho z celého srdca milovali a rozhodli sa šíriť jeho cenné rady ďalej. Silne odporúčam!


Captivate

Captivate

Na záver si dáme čerešničku na torte a tou je jednohubka v oblasti networkingu – Captivate.


Či ste introvertom, alebo extrovertom, kniha je skvelou príručkou, ktorá vám poradí, čo robiť počas prvých piatich minút, piatich hodín, ako aj piatich dní pri získavaní nových kontaktov. Je nabitá kvízmi, zaujímavými faktami, osobnostnými testami, aplikáciami na získavanie kontaktov a budovanie vzťahov a mnohými inými overenými nástrojmi.


V tejto knihe sa naučíte:

· ako dekódovať mikromimiku;

· ako zaujať počas predstavovania;

· ako zistiť, aké sú primárne hodnoty ostatných;

· 5 jazykov vďačnosti.


Ak sa chcete zdokonaliť v storytellingu, získať nové "networking výzvy" a nastaviť si svoj vlastný plán hry, tak táto kniha vás nadchne od prvej strany.


Vanessa Van Edwards je zakladateľkou organizácie Science of People, kde sa venuje behaviorálnym štúdiám týkajúcich sa interpersonálnych zručností, líderstva a emočnej inteligencie. Jej workshopy, plné praktických tipov, môžete nájsť na Udemy aj na LinkedIne.

bottom of page